torsdag 20. mars 2008

Word (man ...)

Jeg bruker min personlige computer på nokså daglig basis. blant annet i forbindelse med mitt arbeid, og programmet som brukes, er som overskriften antyder - microsoft word. Mange synes at det er et flott verktøy, og hurra for den røde rettesnoren, men jeg tillater meg å snøfte.

Jeg ble i en tekst nødt til å bruke ordet silkenattkjole, et ord som for de fleste er fullt forståelig, og dessuten enklere å skrive og raskere å lese enn "nattkjole av silke". Word kunne altså aldeles ikke begripe hva slags ord dette skulle være. Kanskje mente jeg egentlig å skrive silkefnattkjole, ble det antydet da jeg ville fjerne den røde streken. Nå er jeg vanligvis en åpen og fordomsfri person, men jeg vet med meg selv, at en silkefnattkjole vil jeg rett og slett ikke vite hva er.

Problemet mitt er bare at, som ordfetisjist vil ordet ikke slippe taket i hodet mitt. Bildene som dukker opp er ikke vakre.

Ordbokfunksjonen i word kjenner heller ikke igjen et ord som f.eks gressoppsamler. Det kan man nesten ikke klandre den, det er sikkert ikke et mye brukt ord, men at den kan komme med forslag som; gresspoppsamler, gressmoppsamler eller gressdoppsamler er kanskje litt betenkelig. Gressdoppsamler? Kan hende det var det de brukte, disse canabisdyrkerne rundt omkring?
Kjøkkendør, eller stuedør vil den slett ikke vite av, men kjøkken eller stueodør og kjøkken eller stuedyr, se det, det er noe helt annet ... Det samme gjelder peonrød. Forslag: Peonbrød. Hva i alle dager er det?

Min maskin i word-forkledning mener dessuten bestemt at jeg ikke mener å skrive politiførstebetjent, og jeg antagelig heller mente politibørstebetjent. Riktig så festlig i grunnen.

Jeg kunne egentlig godt tenke meg en sånn, tror jeg.

2 kommentarer:

Nattevakten sa...

Hei fruluna !

Gratulerer med blogg !

Vi kjenner hverandre litt, men i bloggsammenheng (sjekk det ordet i word Du !! ) er det jo veldig greitt med anonymitet !!

Morer meg litt med å være første mann til å skrive på bloggen din !!
Kom på at jeg hadde lest et sted at Du var ordfetisjist! .... Når jeg tenker meg om så er også jeg til en viss grad det. Det vil si; når det dukker opp et ord som man bare ikke kan la være å si om og om igjen ! I påsken for to år siden var jeg i Sør Afrika ! ...Moret meg med å bare spise mat lagd på dyr som kunne drepe meg ; struts(selv om de ser både dumme og snille ut kan de sparke av deg hodet),vortesvin (lumske dyr med stygt navn ) og krokodiller (say-no-more) , sistnevnte spiste jeg til og med rå !!! (hvor macho er ikke det), alt dette for å hevne meg på vegne av alle pårørende som har mistet sine kjære til en pinefull og uverdig død !! Etterhvert ble jeg faktisk ennå mer fandenivoldsk og begynte å spise antiloper(når det finnes antiloper, ....finnes det da også loper? ) , de nusselige bambilignende smukkasene som alle holder med når løvene løper etter de! ....og her kommer jeg til poenget; Hva med en slags stafett av uimotståelige ord!! Det mest minneverdige fra min afrikature var ikke all kulinarisk exotica eller vannet i sluket som rant feil vei,...eller at det var 29 grader i skyggen mitt på vinteren eller sebraer nesten i bykjernen men derimot noe jeg fant i en kolonialbutikk; en boks med; IMPALAPATÈ !!! Utfordrer herved alle bloggere til å finne et mer uimotståelig ord !!
Da gjenstår det bare for meg å ønske fru Luna lykke til med bloggen og si at jeg gleder meg til å lese hennes tilsynelatende overflødige men akk så underholdende og tankevekkende skriblerier !!

Nattevakten

Fru Luna sa...

Hei, Nattevakten.

Takk for lykkehilsenen. Hyggelig at du var første person som kommenterte her.

Ditt ord "Impalapaté", ga meg assoisiasjoner til det engelske "Palatable," og det er da ganske passende, synes jeg.

Vær velkommen til å kommentere igjen.