torsdag 21. juli 2011

Økologisk = bra for naturen ... eller?
Da jeg var innom som snarest hos min lokale kjøpmann tidligere i dag, la jeg merke til at det sto et nytt merke med ferdigfabrikert barnemat i hyllene. Det var jo mest litt flaks, for sånt har jeg ikke kjøpt på mange år (akkurat hvor mange har jeg slett ikke lyst til å tenke på), men de sto nå der på min vei fra ostedisken og frem mot de forjettede sjokoladehyllene, så jeg måtte jo se dem.


Og altså - Økologisk barnemat sto det. Eller noe i den stilen. Og det er jo fint.


Jeg liker at ting er økologiske, og så sant jeg har råd, så kjøper jeg det - særlig grønnsaker. Men disse her, de var embalert i plast. Plast! Plast er jo så vidt meg bekjent det motsatte av naturvennlig. Og da slo det meg - jeg er nok litt treg - at ølologisk er jo slett ikke det samme om naturvennlig. (Jeg har tenkt tanken før altså, la det være sagt, men så tydelig som dette, har jeg liksom ikke sett det før.)


Når jeg går inn på hjemmesider hvor de fører økologiske merker, er det påfallende mange som bruker farger som skal lede tanken hen mot noe som er fint og feiende-naturflott. Man har alle slags beige- og bruntoner, via grått og militærgrønnaktig. Og skal se om jeg ikke har latt meg lure! Pokker, altså.


Enda en barrikade - også jeg som har så vonde knær.


Sukk.

Ingen kommentarer: