søndag 2. mai 2010

Fru Lunas fornemmelser for vår

Jeg vet at man skal være udelt glad for våren. Jeg vet det. Og jeg ER glad - veldig glad. Likevel, er det ikke til å komme fra at det finnes skår i gleden.

Hele vinteren gjennom går man og drømmer og fantaserer om å tråkke barbeint over irrgrønn, myk plen. Man drømmer om at denne våren skal det bli en sann overflod i hagen, av stokkroser, riddersporer, akeleier og blomstererter. Det skal yre av av sommerfugler, bier og tykkmagede, dovne humler. Det skal klinge av latter fra unger og russ. Og midt oppi dette skal man (jeg, altså) sitte lett tilbakelent i solstolen, eller kanskje ligge henslengt i hengekøya mens man slumrer litt og av og til nipper til duggfrisk hvitvin, garnert med knallrøde jordbær. Boken skal få ligge pent på sidebordet når man ikke blar fraværende og solsigen i den.

Ha!

Joda, det er grønt, og i overflod. I sånne mengder det jo bli mykt, men plen - kan man kalle det det?
It's a jungle out there ...


Men om det er mykt aldri så mye, kan man bare glemme å gå barbent, for sannelig myldrer det allerede ...
Hengekøyen jeg hadde tenkt å henge opp må dessuten vente. Stativet knakk nemlig i fjor. Og når jeg tenker meg om, fikk jeg aldri surret meg til å trekke om de flotte, retro solstolene jeg kjøpte på loppemarked i fjor på denne tiden. Men i år skal jeg! Kors på halsen!

Jeg skal plassere de nyoppussede solstolene (så sant jeg klarer å sette dem rett vei) midt oppi åkeren av skvallerkål og en annen, men uidentifisert og innpåsliten ugressplante. Jeg skal ha duggfrisk hvitvin, og jeg skal slumre til barnelatter og humlesurr. Ja, hvis de klarer å overdøve måkeskrikene, da.
Og mens jeg drikker vinen min, skal jeg tenke på nye måter å utnytte ukruttet på, og det skal jeg skrive mer om i matbloggen min. (Link øverst til høyre.) Foreløpig har jeg kokt suppe på det!

God vår!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hi, hi. Veldig morsomt å se deg på banen igjen. Lykke til med gjøremåla, og kos deg i sommeren. Klem fra meg.

Fru Luna sa...

Takk skal du ha! Ha en finfin vår og sommer! Stor klem. :o)