søndag 28. desember 2008

Intelligent liv

Stadig vekk leser jeg her og der om folks evige jakt etter intelligent liv på andre planeter. Hva med å begynne å lete på jorden først? Fortrinnsvis med speil heller enn kikkert ...

Skrivekløen min er midlertidig stillet, enten på grunn av den søte juletid, eller kanskje mer sannsynlig på grunn av latskap, men jeg vil dele med dere noen agurknyheter som jeg den senere tiden har svirret innom. Jeg skrekkfascineres av kommentarfeltet på mange av artiklene. Det er da jeg begynner å grunne på dette med intelligent liv ...
Noen ganger trenger man ikke andres kommentarer for måpe. Milde Moses.

2 kommentarer:

Anonym sa...

noe bedre liv med noen kilo mindre, og at det ender med døden er vel bare tragisk!

Milde Moses sa...

Fruen kalte?

Intelligent liv er oppskrytt og IQ er egentlig noe dritt! Intelligens kan drepe, mens visdom bare kan elske.

Vi roter fremdeles rundt her i ørkenen etter 4000 år på vandring. Vi leter også etter intelligent liv, og hvor det intelligente er forenet med EQ. En oase hvor kjærligheten gror. Har ikke verden enda skjønt det feminine prinsipp?

Vel... da ser jeg lite håp for denne rase, i en verden på randen av sammenbrudd og hvor alt er i ferd med å smelte sammen til en suppe. Forskjellenne blant kjønnene og de politiske fløyene viskes ut. Kvinnene blir ikke frie, de blir menn som skal ut i krig. Partipolitikken er et samrør uten like. Grensene skal bort og vi får fri flyt av mennesker og deres kultur, kapital og varer utenfor kontroll. Det blir Pizza på tube heretter folks. Identitet blir et museumsord.

En samlet verden er vel og bra, men det må skje på riktige premisser. Autoritet har to sider. Den som innføres med makt, være seg kapitalmakt, krig og terror, - og visdommens og sannhetens autoritet.

Jeg foreslår ei ny suppe Frue, og hvor vi blander ingrediensene fra østlig visdom med vestlig effektivitetskultur. All viten må smelte sammen til en visdom. Alle kulturer og religioner er med på å heve menneskehetens åndelige nivå, og ingen er mer verdt enn andre. Det feminine østen og det maskuline vesten må bli en helhetlig tanke. Det betyr ikke at alle skal flytte hit eller dit, men at vi innser at vi må lære og forstå hverandres kultur, og ikke tro at ens egen kultur, hudfarge eller religion er bedre enn andres. Hver religion og kultur passer akkurat den menneskegruppen som har "kledd den på seg"

Ledere som bruker drap som middel for å oppnå f.eks fred, er en utdøende rase. La dem selv gå i krig om dem ønsker det. Det er altfor lett å sende andres barn ut. Man oppdrar heller ikke barn ved å slå! Dette er pottestadiet i menneskehetens utvikling, og det at disse barna leker med raketter her i atomalderen, er meget foruroligende.

Hvor er foreldrene?

- Si fra hvis du skulle finne intelligent liv på jorden. Det vil i såfall gi håp om ikke noe annet.

Ha en fin dag:)